Vanja Puškar

@ New Balkan Cuisine

Vanja Puškar začetnik je i kustos koncepta New Balkan Cuisine u sklopu kojeg djeluju restorani Iris, Iva i Tisa. Rođen je 1986. godine u Prijedoru, BiH, a nakon završene škole karijeru nastavlja u Beogradu. Njegov kulinarski pristup temelji se na korištenju lokalnih proizvoda u kombinaciji s modernim tehnikama obrade te snažno podupire i promovira lokalne proizvođače.
Novi koncept balkanske kuhinje
Koncept New Balkan Cuisine reinterpretira hranu, a kroz nju i kulturu konzumacije i promišljanja o njoj. Hranu želimo prilagoditi današnjem vremenu, očekivanjima i potrebama. Čuvamo izvornu vrijednost i pakiramo u format koji prepoznaju nove generacije.
New Balkan Cuisine je redizajn balkanske kuhinje, kreativni istraživački projekt temeljen na lokalnim proizvodima balkanske regije i njihovoj transformaciji u nova jela i nove forme. Istovremeno, čine je ljudi koji svakodnevno sudjeluju u realizaciji projekta – od suradnika, producenata do gostiju.
Restorani
Iris (trenutno zatvoren zbog preseljenja) zamišljen je kao gastro studio koji mjesečno mijenja svoja dva degustacijska menija.
Iva pripada bistro formatu. Zamišljen je kao svakodnevno okupljalište ljudi koji dijele sličan senzibilitet prema hrani poput nas. Ivin jelovnik je a la carte i oslanja se na domaće proizvode. Tisa je novi restoran (rujan 2022.) a la carte koncept NBC-a sličan Ivi s fokusom na domaću hranu i vinsku kartu s prirodnim proizvođačima vina.