Ruba Velagić

@

Ruba Velagić je projektna menadžerica s deset godina iskustva rada u oblasti turizma, uključujući međunarodne razvojne projekte (RCC, Helvetas, IOM, USAID) i privatni sektor. Ekspertica je za razvoj turističkih iskustava i destinacijski marketing, radi na osmišljavanju i implementaciji inicijativa koje unapređuju iskustvo posjetitelja kroz kreiranje kreativnije i raznovrsnije turističke ponude.
U timu projekta USAID Turizam zadužena je za dizajniranje novih turističkih proizvoda, iskustava i itinerera ili poboljšanje postojećih, kao i vođenje aktivnosti usmjerenih na marketing tih iskustava na nacionalnoj i međunarodnoj razini koristeći B2B i B2C kanale, preko offline i online platformi. Organizirala je posjete upoznavanja s destinacijom (fam trips) vodećih međunarodnih turoperatera (The Travel Corporation, Intrepid) kao i prestižnih svjetskih travel medija (The Telegraph, The Times, The Guardian, National Geographic Travel itd). Radi na marketingu, promociji i razvoju proizvoda na Vinskoj Cesti Hercegovine.
Ruba Velagić je magistrica Međunarodnih odnosa i diplomatije – Faculty of Political Science Sarajevo (BH), Masaryk University Brno (CZ), Faculty of Economics, Business and Tourism Split (CRO)