Nikola Čarapić

General Manager AvioAssist Flight Support Services, Aviation Services Sarajevo @

Nikola Čarapić je osnivač i direktor AvioAssist Flight Support Services, vodećeg pružaoca pomoćnih usluga u vazduhoplovstvu u Bosni i Hercegovini, te direktor bosanskog ogranka holding kompanije Aviation Services, jednog od vodećih regionalnih pružalaca usluga „cargo GSSA“ (generalnog agenta za prodaju robnih kapaciteta aviokompanija).
Obe kompanije djeluju direktno predstavljajući aviokompanije u sferi prevoza putnika, robe, te aerodromskih usluga, a kroz široku mrežu saradnika, prvenstveno u Europi i Aziji, djeluju internacionalno. Pored direktnog predstavljanja aviokompanija, te pružanja usluga istim, akcenat AvioAssist FSS je i na širem segmentu usluga, koje uključuju transfere, hotelske aranžmane, te VIP i servise za generalnu avijaciju.
Diplomu osnovnih i master akademskih studija je stekao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a još kao student je ušao u svijet avijacije, radeći najprije za kompaniju JAT Airways, a zatim za kompanije Austrian Airlines – Lufthansa, Air Serbia, Air Arabia i druge.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri teži kontinuiranom profesionalnom usavršavanju i praćenju svih trendova relevantnih za avijaciju, logistiku i turizam.


Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/tourisms/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078