Jakša Jukić

OWNER-FOUNDER / HOSTED CONSULTING @

Životni put Jakše Jukića vodi ga iz rodnog Splita daleko na Novi Zeland gdje započinje njegova duboka povezanost s ugostiteljstvom, hotelijerstvom, edukacijom i održivim razvojem. Nakon 20 godina vraća se u Hrvatsku gdje nastavlja biti dio luksuznog ugostiteljstva i korporativnog sektora s naglaskom na razvoju zaposlenika te održivosti i zaštiti okoliša,

Jakša je Diplomirani Inženjer Managementa iz prve generacije RIT-Dubrovnik te posjeduje niz profesionalnih certifikata i diploma iz hotelske grupacije Rezidor (Radisson Blu), uključujući Diplomu Hotelskog Trenera za Održivi Razvoj Poslovanja.
Jakša donosi bogatu stručnost iz mnogih područja gdje vrijedi istaknuti njegov angažman pri Maslina Resortu (Relais & Chateaux) u Starom Gradu na otoku Hvaru gdje njegova konzultantska uloga nije samo usredotočena na zapošljavanje osoblja, već i na razvoj sveobuhvatnih planova obuke. U svojoj karijeri stekao je i razvio bitna iskustva u različitim svojstvima, uključujući i ulogu regionalnog B2B menadžera – L’Occitane Hotel Amenities, gdje se zalagao za prepoznatljivost održivog i prirodnog brenda u segmentu luksuznih hotela. Tijekom svojih pet godina u Radisson Hotel Resortu u Splitu Jakša je odgovoran za uvođenje prvog ekološkog certifikata za hotele u Hrvatskoj pod nazivom Green Key. Uz Green Key standard Jakša također uvodi i prvi Blue Flag ekološki standard za plaže na nekoliko lokacija na Jadranu te kao takav ostaje na čelu promicanja održivosti i zaštite okoliša u Hrvatskoj turističkoj industriji.

Jakša je vlasnik i osnivač HOSTED Consultinga, službenog regionalnog predstavnika i revizora za Green Globe – Globalnog lidera u certificiranju održivog turizma. HOSTED Consulting je također vrlo aktivan na području zapošljavanja i obuke radnika u hotelijerstvu.


Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/tourisms/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078