Elma Slabić

@ EKONOMSKI FAKULTET - UNSA

Elma Slabić je studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koja hrabro korača ostvarujući svoje snove. Priliku za angažmanom u Deloitee kao student brand ambassador je dobila ispred kompanija na čijim je, kako kaže, eventima nekada sjedila samo u publici ili joj je djelovale da tu neće uspjeti doći ni do intervjua. Imala je priliku da govori i u Parlamentu FBiH. Njene treninge/edukacije završilo je oko 100 uglavnom mladih. Kroz svoju karijeru sarađivala je sa sjajnim ljudima, ekspertima kompanija koji su tržišni lideri u svojim oblastima. U svom radu i edukaciji upoznala je uspješne pojedince koji joj kako kaže  dali važne smjernice za karijeru. Nekada je mislila da ih nikada neće upoznati, a danas su mi prijatelji/mentori. Saradanica je MIT Centra Ekonomskog fakulteta UNSA. Članica radnog tijela gradskog vijeća grada Sarajeva, članica org. odbora ‘‘Sarajevo Unlimited 22‘‘ itd.

Njeno promišljanje o statusu mladih je posebno dobilo na vrijednost i u medijima gdje je često govorila o stanju u BiH, mladima, zapošljivosti, ličnim uspjesima.

Vodi se stavom da samo izvrsnost dolazi u obzir, šta god, u budućnosti, podrazumijevao njen rad. Svjesna da u životu se ništa ne podrazumijeva.