Dorian Wild

MSc PHYSICS AND GEOPHYSICS- ZAGREB SCHOOL OF ECONOMICS AND MANAGEMENT. @

Biografija: Dorian Wild je magistar iz fizike i geofizike te diplomu iz ekonomije – postignute kroz paralelno studiranje na dva različita fakulteta. Trenutno je u procesu prijave na doktorski studij iz područja umjetne inteligencije.

U području umjetne inteligencije, posebice u geofizičkim istraživanjima, Dorian je dao značajan doprinos. Njegov projekt korištenja neuronskih mreža za detekciju potresa u Hrvatskoj i Sloveniji pokazuje njegovu sposobnost spajanja složenih znanstvenih koncepata s praktičnim primjenama. Osim toga, njegov rad u prevođenju udžbenika “Umjetna inteligencija: Suvremeni pristup” na hrvatski jezik odigrao je ključnu ulogu u tome da napredna znanja o umjetnoj inteligenciji budu dostupnija.

Kao jedan od osnivača AI:X:Laba, povezanog sa Zagrebačkom školom ekonomije i menadžmenta, Dorian je bio ključan u poticanju integracije i razumijevanja umjetne inteligencije. Njegov angažman proteže se i na obrazovni sektor, gdje predaje kolegije iz umjetne inteligencije, programiranja, ekonomije i makroekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Dorian također održava predavanja za nastavnike diljem Hrvatske o implementaciji umjetne inteligencije u obrazovnom sektoru, s ciljem da nastavnicima pruži potrebna znanja i alate za integraciju AI u nastavu. Ovaj napor ukazuje na njegovu predanost u pripremi nadolazeće generacije za budućnost na koju će u velikoj mjeri utjecati umjetna inteligencija.


Deprecated: Function the_block_template_skip_link is deprecated since version 6.4.0! Use wp_enqueue_block_template_skip_link() instead. in /home/tourisms/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078