Dejan Ljevnaić

@ O. C. JAHORINA

Rođen 20.12.1978. godine. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja završio sam Policijsku akademiju u Beogradu, a nakon toga i specijalističke studije na Fakultetu Političkih nauka u Beogradu. Od 1997. godine do 2008. godine radio sam u MUP-u Republike Srbije, a od 2008. godine u JP „Skijališta Srbije“, najprije kao izvršni direktor, a nakon toga i kao generalni direktor. Moja karijera u upravljanju ski centrima traje duže od 15 godina i moram priznati da sam tokom karijere imao dosta uspjeha i priznanja. Uspjeh na Jahorini se nije slučajno desio. Ideje i iskustvo sam stekao i u velikom broju stranih ski centara iz čijeg poslovanja sam izvukao najbolju praksu i, jednostavno, sve ovo sistemski posložio i napravio svoj pristup razvoju jednog ski centra koji garantuje uspjeh i rezultate.
Tajna mog uspjeha na Jahorini je prije svega veliko iskustvo, konstantno obrazovanje i usavršavanje kao i odabir pravih ljudi, eksperata u svojoj oblasti, za menadžerski tim. U ovom poslu je najvažnije znanje, jer su greške najčešće izuzetno skupe. Kroz bogato iskustvo tokom 15 godina rukovođenja, kreiranja ski centara kao i konsultatnske usluge za ski centre u regionu ali i svetu susreo sam se mnogobrojnim izazovima ali i saznanjima. Postoje ljudi kojima je skijanje sastavni deo života, koji šire mir, ljubav poštovanje toleranciju, imaju obrazovanje, obišli su puno — proputovali, i žele da dok su na zemlji uživaju u životu. Moram da pohvalim moj tim na koji sam bezgranično ponosan, posebno činjenicom koju sam nedavno saznao na jednoj konferenciji a to je da je upravo moj tim – tim koji sagradio najviše žičara na svetu.
Istinski verujem da možemo biti savesno građansko društvo. Verujem u pomirenje, u poštovanje različitosti i gledanje na njih kao našu prednost. Afirmacijom kosmopolitskog duha među nama, cilj je da budemo samo dobri ljudi, da poštujemo i volimo prirodu, da širimo ljubav, međusobno poštovanje, pozitivnu energiju, da razumemo drugačije stavove i mišljenja, čak i kada nam nisu lično bliski. Na ličnom primeru, trudim se da dokažem ove reči, sa jasnom željom da znanjem i edukacijom mladih možemo prevazići predrasude, rušiti nametnute barijere, živeti srećno, a opet sačuvati svoje različitosti