Belmina Bajrović

EXECUTIVE DIRECTOR / HOTEL HOLIDAY SARAJEVO @

Belmina Bajrović završila je Ekonomski fakultet u Sarajevu u saradnji sa Griffith College-om u Dublinu, te tima postala vlasnica dviju visoko rankiranih diploma, te je nagrađena prvorazrednom počasti za izvanredan uspjeh na Dekanovoj listi, te značkom.
Nakon diplomiranja Biznis i Menadžmenta u Dublinu, upisuje master na prestižnom Luiss Guido Carli univerzitetu u Rimu, gdje magistrira Poslovnu Ekonomiju, te se usavršava u odjelu Marketing Analitike i Metrike. U želji sa doedukacijom, nagrađena je i 100%-tnom školarinom na osnovu prijašnjog uspjeha na programu ‘Izvedbenog Globalnog Obiteljskog Biznis Menadžmenta’, koji važi za jedinstveni, internacionalni, kolaboracijski program između tri vrhunska univerziteta: Luiss Guido Carli univerziteta u Rimu, IE Business School u Madridu, te IESEG biznis škole u Lille-u.
Sa nadom da svoje znanje pretvori u praksu i stekne novo iskustvo odlazi u Pariz, te radi u vodećoj francuskoj hotelskoj kući EVOK Luxury Hotels Collection. Nakon toga, odlazi u Austriju, te radi u vodećoj austrijskoj hotelskoj kući Florian Weitzer Hotels & Restaurants, gdje stiče iskustvo najviše iz oblasti ugostiteljstva, ali i finansija.
Bajrović se vraća u Sarajevo kako bi internacionalno znanje i iskustvo koje je stekla tokom boravka vani mogla implementirati u našoj Bosni i Hercegovini, te na najbolji mogući način pridonijeti razvoju naše zemlje. Investicija u njeno obrazovanje i iskustvo su doprinijeli da sada kao mlada žena na rukovodećoj poziciji uspješno upravlja jednom od najvećih hotelskih grupacija u Bosni i Hercegovini, Europe Group.