Azra Džigal

@ USAID

Azra Džigal je diplomirani ekonomista, sa diplomom Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a stipendista je i Vlade Španije. U Madridu završava magistarske studije iz Međunarodne razvojne saradnje.
Azra ima dugogodišnje iskustvo u privatnom i javnom sektoru. Obnašala je najodgovornije funkcije u razvoju turizma u BiH, prvo kao savjetnica ministra za turizam i ugostiteljstvo FBiH, a onda kao predsjednica Turističke zajednica Kantona Sarajevo. Jedno vrijeme je bila na čelu Španske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju u BiH.
Azra Džigal trentno vodi komponentu razvoja konkurentnosti destinacije, na USAID-ovom projektu razvoja održivog turizma u BiH (Turizam), unutar koje se nalazi dio vezan za poboljšanje pristupa finansiranju za SMEs iz sektora turizma, investicije i javno-privatno partnerstvo.
Pored navedenog formalnog obrazovanja bila je odabrana od strane State Department-a, odnosno Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, na program IVLP (International Visitor Leadership Programm), gdje je u SAD-u prošla obuku vezanu za ekonomski razvoj i turizam.